De ce anume trebuie sa tin cont atunci cand vreau sa cumpar o usa metalica?
In primul rand, atunci cand cautati usa potrivita, trebuie sa aveti in vedere criteriul de destinatie a usii - usa de intrare apartament sau usa de intrare casa exterior. Cele doua sunt diferite in special din punct de vedere al sistemelor de protectie impotriva intemperiilor si al materialelor folosite.
In general, oricine doreste sa achizitioneze o usa de intrare sigura, se gandeste la o ‚,usa metalica”. Este bine insa sa acordati o atentie deosebita urmatoarelor detalii:
-
grosimea tablei
-
izolatia termica
-
protectia antiefractie
-
natura finisajului
-
instalarea tocului in zidarie, iar in cazul celor de exterior si rezistenta la intemperii
In plus, este foarte important sa cumparati usa potrivita ca dimensiune, raportat la golul de zid disponibil. Dimensiunile standard sunt 86 x 202 cm iar pentru gol de zid necesar este 92 x 204 cm.
Usile metalice raspund tuturor cerintelor de protectie si rezistenta, oferind in acelasi timp si un design modern, completand prin acestea estetica spatiului protejat. Placile din mdf pot fi simple sau cu model, oferind o varietate larga de culori. Totodata, prin structura lor sunt mai rezistente decat usile din lemn, si au avantajul de a nu se deforma la umezeala sau la variatii de temperatura.
Usile sunt alcatuite din toc din tabla si foaie de usa cu rama metalica rigidizata cu nervuri din tabla si placi din MDF, aplicate pe foi de tabla de diferite grosimi. Tocul si structura metalica sunt vopsite in camp electrostatic fiind astfel protejate impotriva coroziunii. In interiorul usii sunt introduse placi de polistiren expandat care are rolul de izolare termica si fonica.
Foarte important pentru alegerea unei usi de intrare este si aspectul fizic, unde va oferim o gama variata de modele si culori pentru a fi in concordanta si armonie cu nuantele fatadei. Puteti alege unul din modelele noastre de serie insa puteti opta pentru personalizarea totala a produsului, din punct de vedere al: dimensiunii, culorii si grosimii foii de tabla (orice culoare din paletar RAL), culorii si modelului placii de mdf, tipului de maner, tipului de deschidere (stanga/dreapta) si a tipului de toc (simplu sau imbracat in mdf)
Scurt ghid de montaj
Montajul usilor este poate cel mai important element ce defineste rezistenta acesteia. O usa montata necorespunzator, duce la alterarea acesteia in timp scurt. Inainte de montare, usile se depoziteaza in spatii inchise ferite de umiditate. In timpul lucrarilor de montaj sau amenajare, usa va fii protejata pentru a nu intra in contact direct cu materialele de constructie.
Atentie! Recomandam ca montarea sa se faca de catre echipe de montaj specializate.
-
-
La locul de montare se scoate usa veche din toc (daca este cazul)
-
Se pozitioneaza tocul in deschidere pentru a se stabili locul in care se introduc diblurile metalice in zidarie sau, dupa caz, armatura metalica in eventualitatea fixarii tocului prin sudura;
-
Dupa ce s-au dat semnele pe zidarie se perforeaza zidul efectuand orificiile in care se vor introduce diblurile sau armatura metalica;
-
Se pozitioneaza tocul in deschidere si se fixeaza initial prin operatia de împanare concomitent cu reglajele necesare efectuate cu ajutorul unei nivele;
-
Se introduc suruburile prin orificiile din toc in diblurile din zidarie si se strang sau, in cazul fixarii prin sudare, se sudeaza armatura din zid de toc;
-
Dupa ce tocul a fost fixat astfel se trece la operatia de fixare definitiva care se efectueaza cu spuma poliuretanica (sau mortar) care se introduce intre toc si zid. Atentie! Tocul trebuie bine izolat cu spuma poliuretanica sau beton, in caz contrar existand riscul de a face condens.
-
Se monteaza accesoriile pe usa si se prind cele doua placute pe toc facandu-se ultimele reglaje ale inchiderii usii.
-
Se lasa 12 - 24 ore pentru a se intari spuma sau mortarul (in aceasta perioada nu se va lasa usa deschisa mai mult de 5 min consecutive) si apoi se finiseaza.